BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
   

Istoric.

Scurt istoric al magiei

Magia este considerata “a doua cea mai veche profesie” si exista referinte despre ea chiar din anul 2600 i.Hr. Desi disputabil, intr-un mormant egiptean exista o heroglifa care pare sa reprezinte un truc clasic cu cani si mingiute. Unii cercetatori interpreteaza pictura ca fiind doar cateva persoane jucandu-se cu obiectele respective.

Onoarea primului “magician” este acordata in mod normal, unui personaj care dateaza din jurul anului 1700 i.Hr., numit Dedi. Era recunoscut pentru decapitarea pasarilor de curte si readucerea lor la viata.

Uni dintre primii practicanti ai iluzionismului, il foloseau pentru a intari credintele religioase ale oamenilor. Preoti greci aranjau ca usi sa se deschida si focuri sa se aprinda, fara nici o aparenta interventie umana.

Aspectele teatrale ale magiei au inceput sa fie formalizate prin prestatiile lui Jean Eugene Robert-Houdin in jurul anilor 1840. Considerat de multi ca fiind “parintele magiei moderne”, acesta incanta oamenii erei cu multe minuni mecanice pe care le inventa. Acesta detine de asemenea distinctia de a opri o revolutie. In Algiers in 1856 liderii religiei indemnau oamenii sa rupa orice legatura cu Franta. Ca un trimis al lui Napoleon al III-lea, Robert – Houdin a creat “cutia grea si usoara” care terifia cei mai puternici barbati. Robert – Houdin putea controla aceasta cutie mica astfel incat cel mai slab copil o putea ridica, cel mai puternic barbat nu. Desi un public modern ar fi plictisit de aceasta demonstratie de principii electromagnetice, aceste concepte erau complet necunoscute algerienilor secolului XVIII. Robert – Houdin a murit la varsta de 65 de ani in anul 1871.

Magia in America a inceput de fapt cu shamanii indieni. Acestia “vindecau” boli scuipand sange de gaina si oase din gura dupa ce se prefaceau ca au “supt” organele bolnave din pacienti. Faceau de asemenea sageti sa leviteze folosind par de cal ca ingredient secret.

Magicienii teatrali isi aveau inceputurile in jurul finalului secolului XIX. Printre acestia erau Alexander Herrmann si John Henry Anderson, care se autodenumea “Vrajitorul Nordului”. In vremurile coloniale, Richard Potter calatorea si performa demonstratii care ar pacali si magicienii de astazi.

Situatia a inceput sa decurga cu adevarat bine la inceputul anilor 1900 o data cu aparitia Vaudeville. Aceasta a lansat acel magician “putin cunoscut” denumit Houdini, dar si Blackstone, Thurston si P.T. Selbit, pe care l-a facut celebru “taierea in doua a unei femei”!

Pe masura ce Vaudeville decadea, astfel facea intr-o anumita masura si magia. A primit urmatorul imbold in ani 1970 datorita seriei de televiune de success “The Magic Land of Alakazam” cu starul Texan, Mark Wilson. Ca si mareele, popularitatea magiei scade sau creste. Astfel in 1974, un tanar canadian in blugi si tricou a realizat un succes imens pe Broadway prin spectacolul sau de magie denumit “The Magic Show”. Doug Hening a dominat in acea perioada magia atat de scena cat si la televizor datorita imaginii lui de hipiot si iluziilor moderne. Punctul culminant al magiei sale a fost spectacolul “Merlin”, care a adus revolta printre criticii de teatru si aprecieri imense din partea iubitorilor de magie. Recreerea lui a unei iluzii antice denumita “The Gypsy Moth” valora doar ea singura pretul biletului.

Magia a inceput sa se incinga cu adevarat cu aparitia TV a unui tanar iluzionist din New Jersey pe numele sa de scena: David Copperfield. Nu i-a luat decat cativa ani sa il depaseasca pe Doug Henning si sa preia suprematia in lumea magiei. Imaginea lui “disco” si iluziile construite in jurul povestilor au captat imaginatia Americii si apoi a lumii. Astazi el este in continuare cel mai recunoscut magician din lume, lucru evidentiat si de recentele spectacole din New York, pe perioada sarbatorilor de iarna, care au daramat toate recordurile la “box office”.

1996 a fost un an marcant pentru magie. Mai multe emisiuni despre magie au fost televizate decat oricand. 1997 a depasit si el recordul. Asa ca rameneti la current, mergeti sa sa vedeti iluzionism pe viu in teatre, la restaurante sau aici. In mod definitiv, magia este singura arta teatrala care trebuie vazuta pe viu pentru a fi apreciata la potentialul ei maxim.

Sursa : eMagie.


 

Aces.

 

Shuffle.

 

Big fan2.

This is the S.

 

Big fan.

 

Charlie.

 

     

2009 © Sik Magic

Design by Drs